Veelgestelde vragen

Voor gedetailleerde voorbeelden bekijk ook onze instructie videos

Is Freemle Finance gratis?

Ja. Het maken, beheren en het versturen per email van facturen zal altijd gratis zijn, zonder limiet. We werken ook hard aan een premium versie waarmee je nog minder tijd kwijt bent aan je boekhouding.

Is mijn data veilig bij jullie?

We gebruiken de laatste en beste technieken in het kader van beveiliging en backups. We zullen je data nooit aan derde partijen verstrekken, je hoeft je hierover dus geen zorgen te maken.

Wie zit er achter Freemle Finance?

Zie hiervoor onze contact pagina.

Voldoen facturen van Freemle Finance aan de eisen van de Belastingdienst?

Ja, voor een volledig overzicht van de regels die de Belastingdienst aan facturen stelt verwijzen wij naar de site van de Belastingdienst.

Hoe stel ik mijn factuurnummer in?

Je kunt in Freemle bij de eerste factuur die je stuurt je factuurnummer instellen. Daarna zorgt freemle ervoor dat de factuurnummers opeenvolgend zullen zijn. Precies volgens de regels van de belastingdienst. Weer een zorg minder.

Waarom kan ik de factuur nog niet emailen?

Om een factuur te mailen naar een klant vragen we eerst je account te bevestigen. Zo weten we zeker dat het email adres van jou is. Wel zo veilig.

Hoe werkt BTW verleggen?

Indien je de BTW verlegd naar de afnemer van je product of dienst kun je dit in Freemle aangeven. Er wordt dan geen BTW berekend over de factuur en je dient dan het BTW nummer dan de afnemer op te nemen in de factuur. Freemle helpt je hierbij door online het BTW nummer dat je invult te controleren. Zie voor de uitgebreide uitleg en precieze regels de site van de belastingdienst

Zijn jullie klaar voor het BTW tarief van 21%?

Jazeker. Het BTW percentage van een factuur wordt bepaald door de leveringsdatum die je op de factuur zet. In Freemle is dit altijd een hele maand. Indien je dus een leveringsdatum van oktober 2012 of later kiest zie je de optie BTW 21% verschijnen in het BTW keuze menu. Voor een gedetailleerde uitleg verwijs ik naar ons blog artikel over dit onderwerp.